Tarinani

Olen pienestä pitäen halunnut ammattiin, jossa voisi piirtää. Minulle ehdotettiin, että minusta voisi tulla arkkitehti, kuten isoisästäni ja tädistäni. Varmaankin kuvittelin pitkään, että se on maailman ainoa ammatti, jossa saa piirrellä. Myöhemmin käytäntö näytti, että en ollut parhaimmillani piirrellessäni suoria viivoja tai mitään liian teknistä (tämän huomasin teknisen piirrustuksen kurssilla, kuvataidelukiossa). Piirrustelu vihon ja kirjojen kulmiin, millä tahansa tunnilla sitten olinkaan, oli enemmän minun juttuni.

Päädyin opiskelemaan Jyväskylän Tiimiakatemialle, ja jo ensimäinen päivä sai minut innostumaan sen uusista oppimismetodeista. Tiimiakatemialla työskentely tarkoitti opettelua uudenlaiseen oppimiseen, jossa vastuu omasta oppimisesta on itsellä. Kiinnostuin erilaisesta oppimisesta. Tiimiakatemia itsessään perustuu vahvasti tekemällä oppimiseen, lisäksi meillä oli mm. Learning show -projekti, jossa oppimisen tukena oli draama. Viimeisenä vuotena tutustuin vihdoin Graafiseen fasilitointiin, ja siihen miten piirtely voi olla mukana tehostamassa oppimista. Aihepiiri innosti mukaansa ja aloin tehdä omia projekteja graafiseen fasilitointiin ja piirtämiseen liittyen. Aluksi tämä oli kuitenkin hirvittävää, sillä minusta oli kiusallista piirtää, kun paikalla oli yleisöä. Sain kuitenkin tiimiltä ja yhteisöltä vahvaa kannustusta (muutenkin Tiimiakatemialla kannustettiin menemään epämukavuusalueelle) ja jo valmistuttuani ajatus omasta Graafisen fasilitointiin keskittyvästä firmasta alkoi kyteä. Aika ei kuitenkaan ollut vielä valmis, vaan halusin kerryttää monipuolista kokemusta, asua ulkomailla, matkustaa, näytellä, opiskella taidetta…

Nyt olen palannut täyspäiväisesti oman unelmieni työn pariin, jossa yhdistyy liike-elämäosaaminen ja piirtäminen ja halu tartuttaa piirtelyn riemun ja hyöty myös teikäläiseen! Olen erityisen innostunut tapahtumakuvituksien tekemisestä, sillä pääsen itse samalla oppimaan uutta ja tapaamaan ihmisiä. Olen myös erittäin kiinnostunut piirtämisestä kuuntelun välineenä ja todennut, että minun olisi jo aiemmin pitänyt suunnata piirtelyinnostukseni yleisen töhertelyn sijaan tavoitteelliseempaan suuntaan, joka sen lisäksi, että se on kivaa, myös auttaa oppimista. Tämän oivalluksen ja piirtämisen helppouden tajuamisen haluan tuoda kaikkien käsille koulutuksissa ja workshopeissa. En välitä pitkäveteisistä ja turhista, tehottomista kokouksista ja toivon graafisen fasilitoinnin avulla pystyväni auttamaan kokouskulttuuria kohti tehokkaampaa ja hauskempaa tulevaisuutta!

Haluatko jutella lisää piirtelystä tai graafisesta fasilitoinnista?

Ota yhteyttä, niin vaihdetaan ajatuksia!