Visuaaliset muistiinpanot

Toimin tapahtumassa, kokouksessa tai koulutuksessa  ja elävöitän puheenvuoron piirtämällä  selkeät ja hauskat muistiinpanot. Taltioin tussein näkyväksi isolle papericanvakselle tärkeimmät keskustelut ja opit, jotta osallistujille saadaan oppimastaan myös visuaalinen muistijälki. Kyse ei ole niinkään taiteesta, vaan alkukantaisesta tavasta viestiä. Tavoite on vangita ideat ja järjestää ne paperille helposti sisäistettävään muotoon. Piirrettyjä muistiinpanoja on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa ja palata visuaalisten muistiinpanojen avulla oppimaansa.

Visuaaliset muistiinpanot antavat lisäarvoa tapahtumallesi, koska:

Visuaaliset muistiinpanot tekevät esityksestäsi mieleenpainuvamman → Lähes kaikki ihmiset ovat visuaalisia oppijoita ja kuvat auttavat meitä käsittelemään ja muistamaan paremmin oppimaamme.

Se antaa sinulle näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa → Kukaan tuskin ottaa kuvaa sinun powerpoint esityksestä, mutta hauskat piirrokset ja muistiinpanot löytävät usein tiensä Twitteriin, instagramiin ja facebookiin.

Se tuo tapahtumaan hauskuutta → Tavoitteeni on tuoda kuviin mukaan huumoria, ja pitää itsekin hauskaa. Huumorin avulla asiat muistuvat paremmin mieleen!

Roolini visuaalisena tulkkina:

Kuuntelen tarkasti ja höristelen korviani

Prosessoin tiedon ja suodatan tärkeimmät asiat paperille

Järjestelen tiedon helposti havainnoitavaan muotoon kaikkien näkyville

Kuvia saa kommentoida ja kyseenalaistaa, tavoitteena on myös saada aikaan keskustelua

Livekuvitus koulutustilaisuudessa

Visualisointi 10-30 hengen kokouksessa tai koulutuksessa
636
  • Saat koulutukseesi elävyyttä, kuvitan näkyväksi keskustelun ja oppien tärkeimmät pointit. Teen koulutuksesta visuaaliset muistiinpanot isolle (n. 1×2,5m) kokoiselle paperille.
  • Tilaisuuden jälkeen sinulle jäävät visuaaliset muistiinpanot paperisena ja toimitan kuvat myös sähköisesti, jotta voit jakaa ne myöhemmin osallistujille vaikkapa sähköpostitse.
  • Lähetän osallistujille kuvan myös paperisena versiona postitse, viikko tapahtuman jälkeen
  • Kesto 6h + valmistelut
  •  

Livekuvitus seminaariin

Visualiset muistiinpanot yli 100 hengen tapahtumassa
1200
  • Livekuvitus isommassa koulutuksessa tai seminaarissa tapahtuu suurelle paperille reaaliajassa. Toimin tarkkailijana tilaisuudessa ja tallennan tärkeät ajatukset ja opit ja höystän niitä kuvilla ja huumorilla. Tilaisuuden jälkeen järjestäjä saa pitää alkuperäisen teoksen ja saa tämän myös sähköisenä versiona, jonka voi jakaa osallistujille esimerkiksi sähköpostitse tai facebookissa.
  • Piirrustusseinä kerää usein kävijöitä kahvitauolla ympärilleen ja kuvat herättelevät keskustelua. Teoksesta otetut kuvat löytävät usein tiensä erilaisiin sosiaalisiin medioihin.
  • kesto 8h
  • Valokuvaan ja käsittelen teoksesta otetun kuvan, niin että se on mahdollista välittää osallistujille tapahtuman jälkeen sähköisesti.
  • Kysy lisää myös muista keinoista osallistaa kävijöitä visuaalisesti!

Kommentteja visualisista muistiinpanoistani eri tapahtumissa:

Hei sinä fiksu tapahtumajärjestäjä, anna sinäkin koulutuksestasi osallistujille visuaalinen muistijälki!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous visuaalisesta taltioinnista!